Priset som Årets Vessigebrobo 2020 tilldelas i år Tomal AB med motiveringen:

Företaget Tomal AB har gått från ett vanligt lantbruk till ett världsomspännande företag!

Det hade nog inte Tomas Alwerud, grundaren av Tomal kunnat drömma om när han startade företaget som under mer än 70 år utvecklats och expanderat och skapat arbetstillfällen åt många Vessigebrobor.

Det är tack vare sina duktiga och trogna medarbetare företaget lyckats även på den internationella marknaden. Som t ex den senaste omtalade "miljonaffären i Hongkong"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Restaurang Ekholmen i coronatider

Corona, vad är det, de kommer aldrig hit, så stort och snabbt kan det inte bli. Så gick snacket i lunchrummet på Ekholmen, men oj oj vad fel man hade.

Innan man hann ana det hade vi och vår verksamhet drabbats hårt. Alla branscher har eller kommer på något vis att bli drabbade på kort eller lång sikt. Inom restaurang kom smällen direkt, under en veckas tid i slutet på mars gick telefonen varm.

I vår värld är det guld när telefonen ringer och bokningarna trillar in. Men nu, vad är det som händer?

-         Hej vi önskar avboka vårt kalas…

-         Hej vi är tyvärr tvungna att ställa in vårt bröllop...

Fullt förståeligt, helt rätt beslut och självklart med vårt fulla förtroende, men oj vad snabbt det kan gå. Vår verksamhet bygger på lunch och lunchcatering, där vi genom vår goda mat sprider vårt namn och rykte. Sen kryddas detta med catering, stora kalas, fester, bröllop ja allt som har med mat att göra, kvällar och helger!

Vi har alltid haft mycket personal och duktiga kockar, detta för att klara av att ta på oss dem stora uppdragen och spänna musklerna när det verkligen behövts. Vi fattade snabbt beslut att permittera alla kockar på samma procent, vilket har varit nödvändigt samt räddat vår personal och verksamhet. Detta har varit otroligt bra och snabbt agerat av Sveriges ledning. 

Vi känner en stor tacksamhet att vi verkar där vi gör i Vessigebro, ett helt fantastiskt samhälle där man verkligen kan tala om levande landsbygd! Alla, ja ALLA, hjälps åt och bidrar för att behålla de olika verksamheterna som finns och gynnar de lokala! Med det i ryggen var vi tvungna att utveckla verksamheten, blicka framåt, tänka om och se nya möjligheter. 

Sagt och gjort, vi började med helgerbjudande! Vi provar till helgen och ser vad som händer…                      En liten blänkare på sociala medier och vips hade vi sålt lite över 400 portioner marinerat grillkött! 

Helt fantastiskt hur ni uppskattade det vi gjorde och ville gynna de lokala. Helg efter helg kom vi med nya helgerbjudande på allt från smörrebröd, tapas, fläskfilé och havets wallenbergare med potatispuré och aioli. Vi skulle nästan vilja påstå att vart 5 hushåll i Vessigebro hade samma fredagsnjutning vid köksbordet =) 

Vällagat, smidigt och gott men framförallt att kunna unna sig lite extra lyx i dessa tråkiga tider. I sommar har vi haft uppehåll med våra erbjudande, då semester och mindre personal har gjort det omöjligt. Men självklart spinner vi vidare på denna succé som skapat energi, styrka och glädje i vårt kök igen. Den 11/9 är det dags igen, vad som står på menyn får ni hålla till tåls med ett tag till. 

Följ oss och ta del av våra erbjudanden och nyheter på någon av kanalerna nedan.

Tagga oss gärna med just er ”fredagskänsla”. 

Hemsida: www.restaurangekholmen.se

Instagram: ekholmen_vessigebro eller Facebook

 

Som sagt, corona har slagit hårt mot oss alla men vi ser positivt på framtiden och är i detta nu i full planering av vår nästa högsäsong, Julen! 

Vi skall försöka forma verksamheten och följa de restriktioner som gäller, göra det bästa av situationen för att kunna erbjuda Julbord och Julcatering även i år. Inget är som vanligt MEN vi lovar att sillinläggningarna, grönkålen och leverpastejen är precis som vanligt!

 

Tack för ert stöd och engagemang,

 Väl mött Karl-Johan och Jens med personal