Årets Vessigebrobo 2023

"Årets Vessigebrobo är en av Vessigebros sanna eldsjälar. Under många år har hon engagerat sig för bygden och har fortfarande ett driv som är minst sagt beundransvärt.
Hon var högst involverad i projektgruppen “Gurkbänken i Vessigebro”, och verkade för att skapa en plats för gemenskap med aktiviteter för såväl stora som små. Tack vare hennes och andras driv har Vessigebor i flera år fått njuta av Gurkbänken, vår egen oas som blivit något av ett signum för Vessigebro.
Som ordförande i Hembygdsföreningen har hon ett hjärta som kanske klappar lite extra för bygdens kulturarv. I sin roll strider hon nu för den kulturhistoriska byggnaden Larsagården, för att framtida generationer ska få erfara hur vi bodde och levde under 1700-1800-talet.
Hon involverar sig även i Vessigebros utveckling och framtid. Hon har en självklar plats i “Byggruppen”, en grupp som engagerar sig i investeringar och planer som rör nya bostäder och samhällsviktig verksamhet i Vessigebro.
Det går inte att nämna allt som hon gör och har gjort för bygden. Med en stark röst och ett outtröttligt engagemang finns där många med oss som anser att det är hög tid att hon får ta emot Musslan. Det är lätt att man tar det som en självklarhet att hon engagerar sig för Vessigebros bästa och vi är därför många som har henne att tacka.”
Vi i Samhällsföreningen vill åter igen säga stort grattis och tack till Ulla Rickardsson.

Nationaldagsfirande och Västkustrally på Brovallen 2023


Men Vessigebro! Vilken nationaldag vi fick! 
Massa fina bilar, fint väder, riktigt bra musik, bra tal och så många glada deltagare och besökare! Vilken stämning det blev. 
Vi hoppas att ni alla hade en riktigt bra dag och fick en trevlig stund på Brovallen och Gurkbänken.
Tack Hallands fordonsveteraner för att vi fick vara en del av er dag, tack till Vessigebros 5:e klass som serverade god fika och tack till Vessigebro BK för gott samarbete. Tusen tack till Anna Jett och Chris Duraffourd för underhållningen och Per Svensson för ditt nationaldagstal. Men framför allt ett jätte tack till alla er som besökte oss. 
Vi summerar dagen så som Per sa i sitt tal ”allt blir bättre när vi gör det tillsammans!”.

Årets Vessigebrobor 2022

Motiveringen för årets pristagare lyder: Priset går i år till två personer som också är ett äkta par. De båda drivs av en stor passion! För dem vore livet otänkbart utan denna dagliga krydda. De delar generöst med sig av sitt stora intresse och inspirerar många. De har skapat en mötesplats i Vessigebro där ALLA är välkomna. De bemöter oss alltid med samma stora engagemang och får träningen att kännas rolig och viktig. De är inte sena med att förmedla de goda effekterna av träffning för såväl den psykiska som den fysiska hälsan. Vi Vessigebro är så tacksamma att ni sedan starten 2008 har erbjudit lustfylld träning med hög kvalité

Vi i Samhällsföreningen vill åter igen säga grattis och tack till Garry och Lena för att ni gör Vessigebro lite bättre.

10 års jubileum på Gurkbänken

Gurkbänken har hunnit bli 10 år och det firades den 27 augusti. Samhällets olika föreningar och klubbar hade strålat samman och skapade en familjedag med aktiviteter, mat och musik. En av grundarna, Ulla Rickardsson höll jubileumstal och berättade om bakgrunden, jobbet för att skapa Gurkbänken och om hur vi behöver förvalta vår samlingsplats. 

Vandringsgruppen firade 15 års jubileum

Nationaldagsfirande

Regnet prickade in själva firandet men upphörde lagom till den efterföljande grillningen. Flera trotsade regnet och kom för att se Falkringen dansa, lyssna på nationaldagstalet som hölls av Landsbygdsutvecklaren Karin Torstensson och höra barnen ur Vessige-Okome Soul Children under ledning av Anja Torstadius sjunga in sommaren.

Julrabalder på Gurkbänken

Tack till alla Vessigebrobor och alla ni andra som kom ner till Gurkbänken och gjorde vårt julrabalder till en
riktigt trevlig stund. Tack till våra utställare som troget stod i kylan under hela eftermiddagen och till VBK som såg till att det fanns möjlighet till en fika.

Tack till Tomten som kom ända från Sjönevad och gladde våra barn med godispåsar, till Rita som såg till att barnen kunde åka häst och vagn. Till Brandkåren som såg till att uppdatera våra kunskaper inför julens alla ljuständningar. Tack till Patrik som hjälpte oss i styrelsen att servera glögg längs poängpromenadsrundan.

Sist men inte minst ett stort tack till Ekholmen som bjöd alla besökare på värmande Gulaschsoppa. Den var uppskattad av både stora och små.

Dessutom ett stort grattis och tack för att ni finns till årets Vessigebrobor. Priset för 2021 tilldelades Elin och Anders på ICA för deras satsning i vårt samhälle.

Priset som Årets Vessigebrobo 2020 tilldelas i år Tomal AB med motiveringen:

Företaget Tomal AB har gått från ett vanligt lantbruk till ett världsomspännande företag!

Det hade nog inte Tomas Alwerud, grundaren av Tomal kunnat drömma om när han startade företaget som under mer än 70 år utvecklats och expanderat och skapat arbetstillfällen åt många Vessigebrobor.

Det är tack vare sina duktiga och trogna medarbetare företaget lyckats även på den internationella marknaden. Som t ex den senaste omtalade "miljonaffären i Hongkong"

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Nullam porttitor augue a turpis porttitor maximus. Nulla luctus elementum felis, sit amet condimentum lectus rutrum eget.

Restaurang Ekholmen i coronatider

Corona, vad är det, de kommer aldrig hit, så stort och snabbt kan det inte bli. Så gick snacket i lunchrummet på Ekholmen, men oj oj vad fel man hade.

Innan man hann ana det hade vi och vår verksamhet drabbats hårt. Alla branscher har eller kommer på något vis att bli drabbade på kort eller lång sikt. Inom restaurang kom smällen direkt, under en veckas tid i slutet på mars gick telefonen varm.

I vår värld är det guld när telefonen ringer och bokningarna trillar in. Men nu, vad är det som händer?

-         Hej vi önskar avboka vårt kalas…

-         Hej vi är tyvärr tvungna att ställa in vårt bröllop...

Fullt förståeligt, helt rätt beslut och självklart med vårt fulla förtroende, men oj vad snabbt det kan gå. Vår verksamhet bygger på lunch och lunchcatering, där vi genom vår goda mat sprider vårt namn och rykte. Sen kryddas detta med catering, stora kalas, fester, bröllop ja allt som har med mat att göra, kvällar och helger!

Vi har alltid haft mycket personal och duktiga kockar, detta för att klara av att ta på oss dem stora uppdragen och spänna musklerna när det verkligen behövts. Vi fattade snabbt beslut att permittera alla kockar på samma procent, vilket har varit nödvändigt samt räddat vår personal och verksamhet. Detta har varit otroligt bra och snabbt agerat av Sveriges ledning. 

Vi känner en stor tacksamhet att vi verkar där vi gör i Vessigebro, ett helt fantastiskt samhälle där man verkligen kan tala om levande landsbygd! Alla, ja ALLA, hjälps åt och bidrar för att behålla de olika verksamheterna som finns och gynnar de lokala! Med det i ryggen var vi tvungna att utveckla verksamheten, blicka framåt, tänka om och se nya möjligheter. 

Sagt och gjort, vi började med helgerbjudande! Vi provar till helgen och ser vad som händer…                      En liten blänkare på sociala medier och vips hade vi sålt lite över 400 portioner marinerat grillkött! 

Helt fantastiskt hur ni uppskattade det vi gjorde och ville gynna de lokala. Helg efter helg kom vi med nya helgerbjudande på allt från smörrebröd, tapas, fläskfilé och havets wallenbergare med potatispuré och aioli. Vi skulle nästan vilja påstå att vart 5 hushåll i Vessigebro hade samma fredagsnjutning vid köksbordet =) 

Vällagat, smidigt och gott men framförallt att kunna unna sig lite extra lyx i dessa tråkiga tider. I sommar har vi haft uppehåll med våra erbjudande, då semester och mindre personal har gjort det omöjligt. Men självklart spinner vi vidare på denna succé som skapat energi, styrka och glädje i vårt kök igen. Den 11/9 är det dags igen, vad som står på menyn får ni hålla till tåls med ett tag till. 

Följ oss och ta del av våra erbjudanden och nyheter på någon av kanalerna nedan.

Tagga oss gärna med just er ”fredagskänsla”. 

Hemsida: www.restaurangekholmen.se

Instagram: ekholmen_vessigebro eller Facebook

 

Som sagt, corona har slagit hårt mot oss alla men vi ser positivt på framtiden och är i detta nu i full planering av vår nästa högsäsong, Julen! 

Vi skall försöka forma verksamheten och följa de restriktioner som gäller, göra det bästa av situationen för att kunna erbjuda Julbord och Julcatering även i år. Inget är som vanligt MEN vi lovar att sillinläggningarna, grönkålen och leverpastejen är precis som vanligt!

 

Tack för ert stöd och engagemang,

 Väl mött Karl-Johan och Jens med personal